Enkel Bearnaise sås
4-6 portioner
8 äggulor
400g riktigt smör
Reduktion
15 krossade vitpepparkorn
1 mindre chalottenlök/gul lök
1 msk torkad dragon
½ dl vinäger
½dl vatten
Smaksättnig
pressadcitronsaft
hackad persilja
dragon efter smak
Gör så här:
1. Kokkaupp reduktion tills hälften är kvar.
2.Skira smöret (jag gorde det i mikron gick aldeles utmärkt)
3.Dela äggen och lägg äggulorna i en tjockbotnad kastrull.
4.Sila reduktionen över äggulorna och ställ kastrullen på spisen med lägsta värmen
5.Vispa så hela kastrullbotten berörs använd elvisp så slipper du få så ont i händderna!
6.De får varesig sjuda eller koka.
7.Äggen ska inte koagulera utan bara vispas fluffiga och så smånigom tjockna och bli ugefär hälften så tjok som majonäs.
8.Ta kastrullen från plattan
9.Nu är smöret lagomt varmt
10. Börja med att droppa smöret försiktigt för alt eftersom bli mer vågad och tillsätta det i snabbare takt.
11.Tillsätt altsmör utom bottensatsen
12. Salta och krydda.
13. Servera snarast eller spara men då serveras såsen kall.
Hittade receptet här:http://kolhydrater.ifokus.se/Forum/Read.aspx?ThreadId=b98ede11-85c4-4da7-884f-3c4c45b2a110&utm_source=RSS&utm_medium=RSS&utm_campaign=RSS
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar