fredag 1 april 2011

SockerSarahs Ceasardressing , god till det mesta.


När man äter mjölkfritt så behöver man lite fantasi och tänka i andra banor.

Denna dressing är busenkel och supergod.


SockerSarahs Ceasardressing


2½ dl rapsolja

1 äggula

2-3 msk citronjuice

½ msk dijonsenap

2 sardellfiléer

1 vitlöksklyfta

1 msk vatten

½ msk vitvinsvinäger

½ krm salt

½ krm nymalen svartpeppar


Ta fram matberedaren, eller stavmixern.

Blanda allt utom rapsoljan och vattnet, kör någon minut så att det blir slätt. Droppa sedan i i rapsoljan lite i taget, i början måste man ta det väldigt lugnt så att det inte skär sig.

Du märker när det börjar tjockna, då kan du öka till en tunn stråle.

Om du tycker konsistensen blir för tjock så kan du droppa i lite vatten och tunna ut det.


Dressingen håller sig länge i kylen !


Underbar att doppa räkor i !

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar