lördag 9 januari 2010

SockerSarahs nötbar.





















Har börjat exprementera i köket lite.
På EspressoHouse säljer de en god nötbar nästan utan socker,tänkte att det borde inte vara så svårt att göra..och billigare.

Försöker använda så naturliga produkter som går.

Receptet är inte exakta mått.

SockerSarahs Nötbar 25-40 st

200 gr mandel
200 gr cashew
100 gr valnötter
1 påse torkade blåbär
50 gr torkade tranbär
50 gr torkade aprikoser
1dl kokosflingor
sesamfrö
rapsolja
1-2 dl solrosfrön
1 dl hela linfrö
2 ägg
1-2 vaniljstänger
1 tsk flytande agawehonung.
200 gr 70% choklad

Mal mandel och valnötterna i en matberedare, låt grova bitar vara kvar. lägg sedan i blöt.
Lägg även cashew och all frukt i blöt (aprikoserna delade jag lite)
Låt ligga i blöt i minst 2 timmar

Häll av vätskan. Blanda alla torra ingredienser i en stor skål. Blanda ägg,vanilj och honung i en skål, rör ihop.
Rör i de blötlagda nötterna och frukterna i de torra ingredienserna, rör om ordentligt.
Blanda i äggröran och blanda ordentligt.

Sätt ugnen på 200C, tag en plåt eller ugnsfastform lägg på ett bakplåtspapper och pensla på rapsolja, strö sedan hela botten med sesamfrön.

Klicka ut smeten och tryck den platt.
Grädda i 15-20 min i ugnen.

När du tar ut den ur ugnen så lägger du choklad på nötplattan, låt den smälta och stryk över hela, strö sedan kokosflinger över chokladen.
Dela sedan i lagom bitar innan chokladen stelnat. Låt svalna över natten.

Förvara sedan bitarna inrullade i smörpapper.


Håller ca 2 veckor i kylskåp, går utmärkt att frysas.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar