måndag 11 januari 2010

SockerSarahs Nötmarängbakelse med hallon.




En helt underbar efterätt som även kan göras i tårtform, t.o.m de LCHF-rädda varelser gillar denna.




SockerSarahs Nötmarängbakelse med hallon.
4-6 port

3 äggvitor
200 gr valfria nötter (jag hade mandel och valnötter hemma)
2-3 dl vispgrädde
1 ½ dl Hallon/blåbär per portion
1 vaniljpulver ( se bild längre ned)













Vaniljpulver köper jag på ICA eller Coop, räcker jättelångt


Kör nötterna i matberedaren, låt lite större bitar vara kvar. Vispa äggvitorna hårda.
Vänd ned nötterna i äggvitan.


Rita upp rundlar på ett bakplåtspapper, klicka ut marängsmeten i rundlarna och forma.
Grädda i 150C ca 30 min.


Häll i ½ tsk vaniljpulver i grädden och vispa den hårt.
När nötmarängen svalnat något så klicka på rejält med grädde och strö sedan rikligt med bär över....och servera...


Om gästerna så önskar kan de ringla lite honung över bakelsen, men det behövs inte..för det är underbart gott precis som det är .



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar